دکتر معصومه گودرزی

دکتری: دکتری تاریخ محلی دانشگاه اصفهان
کارشناسی ارشد: دانشگاه اصفهان، ۱۳۹۰
کارشناسی: دانشگاه اصفهان، ۱۳۸۸
سیری بر تاریخچه مراکز نگهداری بیماران روانی در اصفهان<br>
تاریخ روانپزشکی در ایران همچون تاریخ طب از قدمتی بسیار طولانی برخوردار است. بر اساس منابع تاریخی، زمانی که در غرب، بیماران روحی- روانی به بهانه جن زدگی و جادوگری تنبیه و شکنجه می شدند، در ایران این بیماران با گیاهان دارویی، عطریات، موسیقی و روش های مشابه مشاوره، درمان و در آسایشگاه های خاصی نگهداری می شدند. رشیدالدین فضل الله همدانی پزشک و وزیر دربار ایلخانی نیز حکایتی در ارتباط با مبتلا شدن حسن صباح به بیماری دماغی( روحی –روانی) و درمان آن با روغن بادام، افتیمون، طعام زعفران، ادویه مناسب و شربت های مزعفر و معطر دارد (همدانی، 1356: 112؛ سمرقندی، 1338: 23).
 »ادامه
+ چهارشنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۸ ساعت ۱۳:۱۲
قصه مدرسه دوشیزگان(بهشت‌آئین) <br>
پیش از تاسیس مدرسه به شیوه امروزی در ایران تحصیل علم منحصر به مدرسه طلاب دینی و مکتب‌خانه‌ها بود. پس از آشنایی ایرانیان با تمدن جدید و احساس نیاز به پیشرفت، آموزش علوم به سبک جدید مورد توجه بیشتری قرار گرفت و این امر پیامدهایی داشت. از جمله این پیامدها اجازه تأسیس مدارس به میسیون‌های مذهبی بود که نخستین مدارس به سبک غربی را مبلغان فرانسوی در زمان محمدشاه در ایران احداث نمودند.  »ادامه
+ چهارشنبه ۱۲ تیر ۱۳۹۸ ساعت ۰۹:۳۲
گفتگویی با پری کربلایی
پری کربلایی بازیگر تئاتر، تلویزیون و رادیو، سالیان مدیدی است در این عرصه فعالیت می‌کند. اما حضور فعال و جدی او بر روی صحنه تئاتر، باعث شده تا وی بیشتر به عنوان بازیگر تئاتر شناخته شود. ایفای نقش ایشان در چند مجموعه تلویزیونی در نقش مادر فردی به نام رشید، باعث شده پری کربلایی این روزها به نام مادر رشید، در بین طرفدارانش شهرت پیدا کند. سابقه فعالیت هنری کربلایی در تئاتر، ما را بر آن داشت تا گفتگویی صمیمانه با ایشان در صدا و سیمای جمهوری اسلامی اصفهان داشته باشیم.
 »ادامه
+ یکشنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۰۵
ورود زنان به عرصه تئاتر اصفهان
تئاتر شاخه ای از هنرهای نمایشی است که به باز نمودن داستان ها در برابر مخاطبان یا تماشاگران می پردازد. شاید بتوان اولین نمودهای تئاتر را در رقص های آیینی انسان اولیه، که معنای جادو و جادوگری داشت، مشاهده کرد. این رقص ها در فرهنگ های مختلف، اشکال و معانی گوناگون داشت.
 »ادامه
+ پنجشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۰۹:۴۰
نگاهی بر آداب و رسوم نامگذاری در میان برخی از اقوام ایرانی
انتخاب نام و نام‌گذاری از ابتدای خلقت بشر وجود داشته است. نام‌گذاری در میان قومیت‌ها همراه با آداب خاصی است. مردم سیستان این مراسم را به زیبایی برگزار می‌کنند. آنها در ششمین شب تولد نوزاد جشنی به نام «شب خیر» بر پا می‌کنند در این روز گندم و تخمه را برشته می‌کنند و همراه خرما به خانه‌ بستگان و همسایگان می‌فرستند و به این ترتیب شب خیر نوزادشان را به آنان خبر می‌دهند.  »ادامه
+ دوشنبه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۷ ساعت ۱۷:۴۶
مطالب پیشین

آب، از افسانۀ شیرین تا واقعیتی تلخ، دوشنبه ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۷

گذری بر محلات مهاجرنشین شهر ساری، شنبه ۸ اردیبهشت ۱۳۹۷

گذری بر مطبوعات شهرضا، یکشنبه ۲۳ آبان ۱۳۹۵

عیسی بهادری و آفرینش هنر، یکشنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۵

ماه رمضان و فرهنگ و سنت عامه ، پنجشنبه ۲۷ خرداد ۱۳۹۵

اولین عکاسی در اصفهان، پنجشنبه ۲۴ دی ۱۳۹۴

نگین سهروفیروزان، آدینه ۶ آذر ۱۳۹۴

معرفی کتاب نقد در تراز جهانی، دوشنبه ۶ مهر ۱۳۹۴

زادگاه من لهستان، شهر من اصفهان، دوشنبه ۱۹ مرداد ۱۳۹۴

 
اطلاعات تماس
ایمیل: mitra_goodarzi52@yahoo.com
مطالب