انتشار کتاب سنگ‌نگاره‌های گلپایگان؛ گذرگاه تاریخ

انتشار کتاب سنگ‌نگاره‌های گلپایگان؛ گذرگاه تاریخ
کتاب سنگ نگاره های گلپایگان؛گذرگاه تاریخ به معرفی آثار شناسایی شده طی هفت سال پژوهش و مستندنگاری نویسنده بر روی سنگ نگارههای شهرستان گلپایگان (در قالب 30 منطقه) می پردازد و یافته های جدیدی را در حوزه باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ هنر، خط و صنعت همراه با تطبیق دیگر نمونه ها، مورد پژوهش قرار داده است.از جمله مهم ترین دستاوردهای این کتاب معرفی نشانه...
کتاب سنگ نگاره های گلپایگان؛گذرگاه تاریخ به معرفی آثار شناسایی شده طی هفت سال پژوهش و مستندنگاری نویسنده بر روی سنگ نگارههای شهرستان گلپایگان (در قالب 30 منطقه) می پردازد و یافته های جدیدی را در حوزه باستان شناسی، مردم شناسی، تاریخ هنر، خط و صنعت همراه با تطبیق دیگر نمونه ها، مورد پژوهش قرار داده است.
از جمله مهم ترین دستاوردهای این کتاب معرفی نشانه های مربوط به ارابه در ایران باستان، آغاز کشاورزی و نقوش گاوآهن، پوشاک مردم این سرزمین، ابزارهای شکار و جنگ در هزاره های کهن، نشانه های زیست حیوانات منقرض شده و باورهای مردمی در مورد آنها، بررسی نمادهای کهن و کشف خطوط هندسی جدید که برخی از آنها با خطوط هندسی کتیبه های جیرفت و خطوط هندسی ایلامی قابل تطبیق است و همچنین برخی از این علائم و نمادها با خطوط باستانی خارج از مرزهای ایران نیز قابل تطبیق است.
از آن گذشته کشف بیش از 10 مورد کتیبه به خط پهلوی ساسانی از نقاط قوت این پژوهش است. نخستین نشانه های استفاده بشر از علم نجوم و آداب و رسوم انسانهای پیش از تاریخ (در قالب فنجان نماها) و ... نیز از آن جمله است.
مقدمه این کتاب را استاد ارجمند، دکتر محسن جاوری استادیار باستان شناسی دانشگاه کاشان و سرپرست پایگاه تپه سیلک نوشته است.
این کتاب در قطع رحلی در 430 صفحه همراه با 770 نمونه عکس رنگی و طرحهای گرافیکی به چاپ رسیده است.
+ آدینه ۲۷ شهریور ۱۳۹۴ ساعت ۰۹:۲۳
نظر شما
نام:
ایمیل : * نمایش داده نمی‌شود
نظر شما: